Tisdag. Filosofi. Tröjor.

Så har jag köpt en ny tröja idag. Den är varm och skön. Och på rea.Förövrigt har filosofikursen börjar nå sitt slut och jag kan inte känna något annat än sorg. Det finns inget skolämne som har gett mig så mycket(eller fått mig så deprimerad som när vi t.ex. gick igenom kvantfysikens mysterium, det var illa) som just de tisdagar och onsdagar då filosofilektionerna har ägt rum. Det känns trisst att få lov att återvända till de vanliga skolämnerna där man matas med fakta, meninglösa analyser och källkritik. Om filosofi B hade funnits på våran skola hade jag glatt lagt till det ämnet, men tyvärr så finns det ej. 


Idag diskuterade vi frågan med stort F, nämligen:

"Vad är meningen med livet?"


Jag och två till har bildat en liten filosofigrupp(då vi alltid sätter oss vid varandra och alltid lyckas skapa livliga diskussioner om diverse intressanta ämnen inom filosofi) och idag så blev det även denna lilla grupp som satte sig tillsammans.

Idéer bollades fram och tillbaka, och som vanligt kom man inte fram till något konkret svar. Läraren skämtade lite om huvudämnet och citerade ur Douglas Adams "Liftarens gudie till Galaxen" där meningen med livet är "42".

Efter flera lektioner extistensfilosofi så har jag bestämt mig för att läsa Sartres "Varat och Intet". Det får bli min lilla uppgift under jullovet.

Kommentarer
Postat av: Erik...

Uaaaaää, jag och Jonas hade en över två timmars lång diskussion om könens jämställdhet, dess koppling till alla människors lika värde och om hur hans värderingar är kopplade till hans "kristna identtiet" som jag vill kalla det. jag försökte också förklara varför det är fel att ge religiösa grupper speciella rättigheter och varför de måste följa samhällets lagar oavsett tro. Fick ut mycket utav det i och med att jag fick utveckla mina argument mer och mer efterhand som diskussionen pågick, men HAN FATTAR JU ALDRIG!!! x'''''''D Blir GALEN! Alla tankar och argument bara cirkulerar runt i skallen på mig, kommer aldrig kunna somna nu. :''(

(Btw gillar skjort o tröj-kombinationen! Fler tjejer borde klä sig så. Just därför är Elen Degeneres min idol just nu! :D)

2008-12-03 @ 02:12:36
URL: http://thegoodbyelook.blogspot.com
Postat av: Gwen

Sartre var a proper little prick :P Såg en film om honom och Simone De Beavoir, och han framstod ju som... något cynisk och kallhjärtat XD Men det är väl antagligen ett vanligt utslag av att ha för mycket funderingar.

2008-12-03 @ 08:14:44
Postat av: Lisa

filosofi<3 eller inte men det är kul

fin du

fin tröja

2008-12-03 @ 17:34:29
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Amanda(limeamanda)

Gwen:

Vi har också fått se diverse filmer om Sartre och jag måste säga att hans filosofi är slående men som person(och speciellt relationen mellan honom och Beauvoir) gör mig riktigt förtvivlad.Bra filosofi men vääärldens tråkigaste, torraste, mest kallhjärtade personlighet någonsin D':

2008-12-03 @ 17:45:37
URL: http://limeamanda.blogg.se/
Postat av: Oscar R

He he bra nu är det slut på frysandet! x) Och snyggt var det också!PS. Det där Erik sa lät intressant... :o Jag håller till rätt stor del med honom i hans resonemang om varför religiösa inte ska ha en massa rättigheter men det är vad jag själv finner rätt för mig... :P

2008-12-03 @ 19:44:38
URL: http://snuttegull.deviantart.com/
Postat av: Ingela

å funderar på att läsa filosofi. Men mina poäng räcker inte :/

2008-12-10 @ 22:13:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback