Nyårskrönika. 12 månader. 13 foton.

Jag gör som alla andra och skriver en liten nyårskrönika, men som jag berättar genom foton jag inte visat förut.
Visst, kanske lite försent för en sammanfattning(då de flesta redan gjort en för ca 4/5 dagar sen). Men men, here we go:


Januari:Januari var oro. Jag gick runt och önskade att jag för allt i världens skulle få en egen kamera. Så förstörde jag skolans Canon 20 D en vecka innan jag skulle få min egna kamera och grät i två dagar. Men det fixade sig.
Jag tryckte min första egna t-shirt. Jag köpte en röd jacka. Jag gick på utflyt med Linnéa en kylig Januari-dag. Skolan gjorde stora nedskärningar och vi fick det nya skolsystemet(med meritpoäng till högskolan m.m) slängt i ansiktet på oss och vi blev arga och frusterade över den nya regeringen.

Februari:Denna månaden så hände en heldel saker. Jag fyllde arton och fick världens finaste kamera som jag döpte till Melvin.
Jag åkte till Stockholm och blev bjuden på en fin italienskresturang av mammas gubbe som artonsårspresent. Dagen efter gick jag på Andy Warhols utställning och kände mig som ett riktigt kulturfreak.
Sedan släppte wayoutwest sina första artister, Sigur Ros, Jose Gonsalez, Iron and Wine, Okkervil River och jag hoppade upp och ner i över en timme efter jag fått reda på det. Wow, jag var så lycklig över bandsläppet att jag blev helt skakig och darrade av adrenalin. Och så beställde jag biljetter till Explosions in the sky och Kings of Convenience. Wow, vilken musikmånad!


Mars:


Mars är en månad som jag inte minns särskilt mycket ifrån. Jag besökte Gwens yber/ultra/fräscha/moderna skola och insåg vilket misstag jag gjort genom att välja St:Mikaelsskolan som gymnasieskola. Och jo, jag och Linnéa gick på en fest där vi kände alla men ingen. Jag tyckte den var rolig, och vi stack precis när det var som bäst.
Och sedan så blev ju en människa från Orsa attackerad av en björn och alla bybor blev helt till sig och skvallrade som aldrig förr. Jag kände mest att jag inte riktigt "belonged in Orsa" och att jag fötts i fel del av Svergie.


April:April var väntat, avsked och jag började nästan acceptera att jag, för mestadels, är världens mest otursamma person.
Annars så köpte jag ett var fejk-wayfare-solglasögon och stoltserade med dom tillsammans med mina vänninor Denise och Linnéa och planerade inför Arvika. Dessutom börjde våren visa sig på allvar och fast jag utsattes för ödes elaka påhitt så kände jag mig ändå relativt lycklig. Jag träffade Linnéas pöjk för första gången och jag var så nervös att jag var spänd i en hel dag i förväg. Åh, sedan gick ju min dator sönder+mina nya hörlurar och jag tyckte att det var lite orättvist.

Maj:Maj maj maj.
Jag och bror Oscar hade världens finaste Stockholmsresa där vi shoppade, äventyrade och upptäckte staden i vårsolen.
Det roligaste var ändå när Oscar tar upp sin mobil när vi sitter och äter cesarsallad i en park och säger "Mika undrar när vi har tid att träffa henne?" och jag nästan sätter kycklingen i halsen och utropar "ska VI träffa MIKA?!!?". Hade bevakat henne ett tag p.g.a. hennes fantastiska illustrationer och det kändes lite nervöst att träffa någon man beundrat i smyg. Men mötet var lyckat och vi blev t.o.m hem bjudna till hennes lägenhet. Det kändes sjukt att få se hennes teckningar i verkligheten, kunde inte läta bli att känna mig lite stolt. Oscar åkte hem och jag gick på Explosions in the sky, helt själv, men ljudkvalitén på konserten gjorde det klart värt det. Wow, den konserten var nog bland det bästa jag hört när det gäller live-framträdanden.
Annars så fotade jag mycket med analogkamera, utsattes för ett snöoväder den 17 maj då det föll ca 50 cm snö, längtade efter sommarlovet. Javisstja, jag hade dessutom inget sommarjobb så jag gick runt och var lite nervös för hur det skulle lösa sig.

Juni:Det var månaden när alla de fina treorna tog studenten, jag beställde köpte arvika+wow biljett, jag köpte flertal böcker, jag fick hämd(alltså, jag är inte härskilt långrandig, inte i vanliga fall), jag börjde fundera på om jag kanske skulle passat bättre som pojke, jag tyckte om mitt sommarjobb och väntade och väntade på Arvikafestivalen skulle infinna sig.

Juli:Arvika, besvikelse men fin fiiiiina koncerter som
Familjen
Britta Persson
EfterKlang
Håkan Hellström
The Kooks
Danger
Saul Williams
Pytte lite Kent
CUT COPY
Interpol
Tingsek
The Go! Team
Death Cab For Cutie
Hot Chip

står denna månaden för. Den står även för när alla andra failde på festivalområdet så fanns Kalle Karner där och vi sprang runt och gjorde festivalen meningsfull. Tror inte jag hadetyckt att festivalen vart värd besöket om Kalle inte fixat stämningen, som t.ex när Kalle började tröttna på all indierock och elektroniska inslag av musik och letade desperat efter en hiphop akt under festivalen. När vi väl gick på en av de få hiphop konserterna, Saul Williams, så visade det sig vara så långt ifrån det Kalle identifierar som hiphop. Besviken och svärandes gick han och jag därifrån efter konserten och jag kommer inte ihåg att jag skrattade så mycket under hela festivalen som när han fällde sina bittra kommentarer om Sauls framträdande.

Augusti:(ja, jag ser nästan blond ut med röda, solbrända kinder och små små fräknar på näsan. Verkligen somrigt.)

Way Out West och Göteborg är Augusti 2008. Linnéa pojkväns familj som jag nästan önskade skulle adoptera mig, de underbara koncerterna där Sigur Rós låt Saeglopur var så vacker att jag stod som paralyserad under hela låten. Wow, ett minne för livet. Och sedan Fleet Foxes som Erik drog med mig på. Jag hade aldrig hört talas om bandet innan way out west och jag fick en chock över hur bra bandet och musiken var. Och sedan när jag fick så ont i ryggen att jag knappt orkade stå upp under Neil Young konserten, det var illa. Jag blev verkligen förälskad i själva Göteborg och hade rent ut sagt ångest när jag skulle åka hem till Orsa. Jag ville inte tillbaka till verkligheten.
Och sedan så började skolan igen. Hmm.

Kalle kom dessutom hem från sin Usa resa!

September:Det var månaden hösten kom, full av färger och fotande. Köpte dessutom ett nytt objektiv sigma 70-200 mm.
Jag började läsa filosofi och det började gå bättre för mitt DA konto.
Annars så en ganska stilllsam och lugn månad.

Oktober:Oktober var månaden då Annika Norlin släppte sitt andra album med Hello Saferide och jag gick runt och nynnade "People are like songs, it's true" i en vecka i sträck. Jag och Gwen åkte även till Stockholm, gick runt och kände oss kultiverade och såg Of Montreal som Gwen blev helt betuttad i medans jag mest försökte hålla för öronen då vi stod framför basen hörde knappt någonting av musiken. Lite synd, men annars var det var en fin konsert.
Så föll den första snön.

November:Jag åkte till Stockholm en andra gång och köpte julklappar. Jag hade flera adventsbak med mina vänner och längtade efter jul.
Jag öpnnade den här bloggen igen. Och så var det bråk bråk bråk bråk bråk bråk.
Det var min november, jag orkade inte med något mer.

December:


(och ja,jag ser inte ut som 18 ibland, snarare som 26)
December, o du ljuva julemånad.

December var en lång, lång väntad på julen. Jag och Oscar bestämde oss för att sticka till Stockholm och hälsa på Mika, vilket vi också gjorde och vilken fin kväll vi hade tillsammans. Mikas mammas soppa fick mig att vilja äta fisk igen.
Sedan var det alla högtiderna, advent, jul och nyår och de fina julklapparna jag fick av mina vänner.
Och världens värdelösaste jullov där alla var borta och jag önskar att kollektivtrafiken inte var så seg som den är här i Orsa.


Sammanfattningsvis kan jag säga att 2008 har vart ett okej år, men inte mer än godkänt.
Känns som ett år då jag har förlorat mer än vad jag har fått. Obalanserat men samtidigt lugnt. En svårbeskriven känsla.
När det gäller musik, musikupplevelser och album har 2008 varit ett underbart år, tror inte det är något år jag har upptäckt så många nya, bra artister som jag har hållt fast vid.

Så imorgon kommer jag göra en lista över 2008's bästa album, bara för att det är så roligt att göra albumlistor.

Jag hopaps att 2009 blir ett fint år och att alla ni andra har haft ett trevligt 2008!

Gnatt och ha det bäst.

(PS. om ni har orkat läsa igenom allt jag har skrivit förtjänar ni en medalj!)
 

Kommentarer
Postat av: Blondinbello

Januari: Namn tre bra saker som den regeringen har gjort sa ar jag din slav fram till nasta val.Maj: Explosions in the sky. Jag ville se dom. Ville inte ga ensam. Gick inte. Du gick ensam. :(Augusti: Sigur Rós. Jag och syster satt dar och holl varandra i handen under halva konserten (Saeglopur). A beautiful moment to remember!I will also do an albumlista! :O Inte imorrn men snart :)2009-01-04 @ 03:14:09
URL: http://blondinbello.blogg.se/
Postat av: Gwen

Jag läste allt! :D Det var en bra nyårskrönika.

2009-01-04 @ 12:18:02
Postat av: Blondinbello

svar: Jag var och sag El perro del mar pa sodra teatern och dom gjorde reklam for kommande konserter och jag tyckte att Explosions in the sky var ett coolt namn sa I checked them out. FETT efter, I know, darfor far Du aran att bli min nya musikmentor!

2009-01-04 @ 16:54:33
URL: http://blondinbello.blogg.se/
Postat av: Moa

Medalj! :D Verkar som du har haft ett ganska mysigt år ändå tycker jag.

2009-01-04 @ 18:27:08
Postat av: Susanna

Jag läste allt, ro hit med en medalj.

2009-01-05 @ 11:51:01
URL: http://ettkomma8.blogspot.com
Postat av: Carolina

Åh så fina februaribilder och septemberbilden är:)

Grymt vackra!

2009-01-09 @ 04:04:32
URL: http://cnarki.blogg.se/
Postat av: carro

åh du har sett explosions in the sky! jag är smått avundsjuk. Dock så tycker jag att God is an astronaut är lite bättre faktiskt!

2009-03-02 @ 22:29:00
URL: http://colourlesshate.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback