Dagdrömmeri

Idag så bara regnar och regnar och regnar det. Ett tungt, kyligt regn som stundtals gånger nästan förvandlas till snö, men bara nästan. Jag försökte, trots vädret, att ta en promenad men det slutade bara med att jag kom hem genomfrusen och med stickande kinder. Fick lov att värma upp mig en kopp té, men det tog ett tag innan fingrarna slutade ömma.

Fotot är ifrån gårdagen då jag och Linnéa fikade på Kaffestugan(Moras enda bra café). Dagdrömmeri och fika tillsammans med vänner måste ändå vara den finaste kombinationen någonsin.
Jag är verkligen fascinerad över hur man pass mycket man verkligen kan leva sig in när man dagdrömmer. Jag vet att jag flera gånger har åkt bussen hem och plötsligt ryckt till, som om jag somnat till men ändå varit vid fullt medvetande, för att inse att det endast var en dröm.


Den vanligaste dagdrömmen jag har är att jag sitter på ett café i New York. Klockan är runt 09.00 och solen lyser ett behagligt, varmt, gult morgonljus som färgar alla skuggor mjukt orangebruna. Jag sitter själv vid caféfönstret och tittar ut, studerar alla dessa människor som rusar fram på gatan. Affärsmän, skolungdomar, joggare och stressade mammor. De alldeles för upptagna med sina egna liv för att ens lägga märka att jag ser varenda en av dom. Men ibland så är det någon som blickar åt caféfönstret och ser att jag ser den, och varje gång det sker så ger jag ett leende för att sedan snabbt titta bort. Det är alldeles för farligt att hålla kvar blicken för att se om mitt leende blev besvarat.

Runt 09.30 så ber jag servitrisen om en ny kopp kaffe och tar av mig mina skor och lägger upp fötterna på den mörkgröna, sofflartade sittplatsen. Det skinnliknande tyget är märkbart sliten efter alla som suttit där.
Solen har nu flyttat sig så att solen lyser in rak på bordet jag sitter vid så det bildas en varm fläk av solsken precis där jag har mina händer. Servetrisen kommer fram till mig med kaffet, en fräsch mörk tjej med livligt, lockigt hår, fräknar och glittrande ögon. Fast jag bara gått dit några gånger och knappt känner igen henne så frågar hon alltid hur läget är, ler och för att sedan springa tillbaka bakom disken.

Det är inte många som sitter på caféet vid den här tiden. Längst bort sitter en man i 30 årsåldern med svarta bågar, skjorta och ruffsigt mörk hår. Framför sig har han sin macbook och jobbar flitigt med en grafiskdesign. Just håller han på med att fixa till typografin(detta vet jag då jag inte kunde låta bli att snegla på vad han gjorde när jag gick förbi).

Strax framför mig så sitter ett ungt par som exalterat pratar om musik. Pojken tar upp sin väska och visar stolt sitt senaste skivköp för flickan. Hennes runda lilla ansikte spricker upp i ett stort leende som inte döljer en uns av falskhet eller ivilja. Bara ren och äkta glädje. Lyckan över att vara just där, tillsammans med honom. Hennes Chan Marshall liknande hår svajar fram och tillbaka över hennes små axlar medans hon intresserat lyssnar på pojken när han berättar om skivan. Deras konveration tycks aldrig ta slut. Den bara fortsätter och fortsätter tills den tillslut får en alldeles egen rytm. Som musik.

Vid 10.00 så är det dags för mig att bege mig ut på New Yorks gator för att leta motiv att fota och utforska resten av "Staden med de 1000 möjligheterna". Jag reser mig upp, lämnar dricksen på bordet, tar min väska och går ut genom cafédörren. Men precis innan jag tagit hela steget ut så tittar jag tillbaka utöver caféet, och kan inte låta bli att fånle då jag vet att imorgon kommer jag sitta där igen, dricka en kopp kaffe och studera människor i vällande, gult morgonljus.

Kommentarer
Postat av: Petter

Åh himla fin bild och himla fin text =)Varmt gult morgonljus är ju bland det vackraste som finns

och jag kan tänka mej att det är väldigt härligt att glida in

i den där dagdrömmen lite då och då ^^Allt verkar så helt underbart enkelt och fint i den.

2009-10-03 @ 23:12:44
URL: http://sgtsalt.blogg.se/
Postat av: lea

det här var verkligen en äkta, äkta VACKER bild. förmedlar allt. känslor. ljuset. alltså åh, himla bra!

2009-10-04 @ 00:04:03
URL: http://kidsister.blogg.se/
Postat av: Emil Johansson

Väldigt fint skrivet. I dagens stressade samhälle finns det tyvärr sällan tid till dagdrömmar. Själv har jag lite svårt med att drömma mig bort på vägen till skolan, redan utan medvetandet någon annanstans har jag svårt att hålla cykeln i styr, jag har redan krockat ett par gånger. Jag kanske borde åka lite mer buss i framtiden.

2009-10-04 @ 00:27:55
URL: http://waltzforthoughts.blogspot.com/
Postat av: Adam Petrini

Vilken underbar text, när man läser kan man verkligen känna inlevelse, och jag får nästan rysningar av att det just är usa och new york... Fint Amanda :)

2009-10-04 @ 09:16:45
URL: http://adampetrini.blogg.se/
Postat av: Lotta

jättefin bild!

2009-10-04 @ 14:40:17
URL: http://enlitenlotta.blogg.se/
Postat av: Angelina Belle Bergenwall

Åh så fantastiskt fint. Både text och bild.

2009-10-04 @ 20:08:41
URL: http://radiosong.blogg.se/
Postat av: Fanny

Håller med, en riktig ÄKTA bild.

Bra gjort!

2009-10-04 @ 22:12:24
URL: http://skissad.blogg.se/
Postat av: Sofia

Så himla bra bild. Och så himla fint dagdrömmeri. Åh att få samla ögonblick i New York. Jag hoppas verkligen, av hela mitt hjärta, att det är precis så du kommer sitta och betrakta människor en dag. Om ett tag.

Du kommer snart få ett sent daterat brev. Jag skrev brevet, la det i ett kuvert, köpte frimärken och fick sedan för mig att jag hade postat det. Men så låg det kvar i väskan. Herregud, förvirringen. Åh nu längtar jag efter att få svar, det ska bli så kul!

2009-10-05 @ 11:04:12
URL: http://grapefruktmane.tumblr.com
Postat av: Emma

du fotar inte bara helt fantastiskt, utan du skriver även helt fantastisk! du har verkligen talang! :)

2009-10-05 @ 11:47:29
URL: http://gatanfram.blogg.se/
Postat av: Louise

Dagdrömmeri är fint, och du skriver otroligt bra!Duuu, en liten fråga. Nu är det förvisso ett tag sedan du la upp några polaroidfoton men Hur har du fått tag på din film? Du kanske inte vill avslöja några knep men ja, en liten fråga bara. (: Min kamera har stått oanvänd sen i påskas och jag börjar tycka synd om den nu.

2009-10-05 @ 20:24:37
URL: http://andvari.blogg.se/
Postat av: Adam Petrini

sv: maha varsågod :) Jättefin text och det verkligen underbart att läsa,

Ja men man tackar! Inte helt nöjd med bloggen ännu men börjar närma mig något av vad jag kan nöja mig med ett tag i alla fall.. :)

2009-10-06 @ 09:30:36
URL: http://adampetrini.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback