V I N T E R D V A L A

Model: Alva Lou
Ibland önskar jag att jag hade kunnat sova bort hela vintern.

Polaroids II

Polaroids. Volume II.

Hur man dubbelexponerar film

Det är väldigt många som har frågat hur jag gör när jag dubbelexponerar film, så här kommer en guide för hur man laddar filmen och lyckas få den att bli dubbelexponerad.
Först så tar du en analogkamera som matar 35 mm film och laddar filmen precis som vanligt.
Sedan så går du ut och fotar. Jag brukar fota i något tema t.ex. porträtt+moln eller porträtt+bokeh. Annars så tycker jag att det även kan vara spännande att fota slumpmässiga bilder och vara helt ovetande hur resultatet kommer bli.
Sedan så fotar du tills rullen tar slut. Det kan vara bra att skriva upp hur många foton det är på rullen från början i fall att man glömmer det då det är totalförbjudet att öppna luckan efter man har börjat fota. Det har hänt mig ett antal gånger.
Och nu kommer vi till det knepigaste när man skall dubbelexponera, nämligen att rulla tillbaka filmen.
Tricket med dubbelexponering är att du inte rullar tillbaka filmen ända in i behållaren utan behåller en liten del av filmen kvar så att du kan ladda om filmen i kameran och fota en gång till. Detta kan vara lite bökigt till en början men brukat gå bra i alla fall.
Börja med att trycka in "tillbaka/spola knappen" som sitter under kameran. Detta är jätteviktigt att komma ihåg då om du inte gör detta kommer du rycka loss filmen från behållaren, och om detta händer kommer du varken kunna spola tillbaka filmen eller dubbelexponera den.
(Jag har gjort det en gång men en, tack och lov, dubbelexponerad rulle, för då kunde jag bara lägga den i en extra behållare och lämna in för framkallning).
Sedan rullar du tillbaka filmen. Jag brukar göra det långsamt ändå tills jag hör ett litet "klick" som berättar att filmen har precis rullats av inmataren (dvs den som matar fram filmen när man fotar). Sedan är det bara att öppna luckan, ladda filmen och fota igen.
När du har fotar klart filmen så spolar du tillbaka den igen, och denna gången ända in i behållaren.
Sedan lämnar du in den till framkallning(om du inte framkallar själv). Om du har tur kan det bli helt fantastiska resultat. Nedanför är två exempel på dubbelexponeringar jag tagit.
Jag hoppas ni är nöjd med guiden och att ni går ut och fotar flera rullar och testar er fram!
Lycka till!

Masquerade leftovers III

The last part of Masquerade leftovers with Malin.

Masquerade leftovers II

Part two. Malin.
Imorgon åker jag till falkenberg i två veckor och får återse mitt älskade hav ännu en gång. Och så kommer det bli en heldel pluggande dessutom.
Annars så måste jag säga att jag är helt överväldigad att det är så många som kikat in på denna blogg att jag tänkte pyssla ihop en liten överraskning som tack. Den som väntar får se!

Masquerade leftovers


Part one.
Första delen av foton jag tog på Malin i Lördags. Största utmaningen jag haft på länge, dvs att fota på kvällen utan extrena blixtrar. Annars ville jag säga tack för alla fina gratulationer! Jag kan berätta att jag hade den finaste födelsedagen på länge med både, tårta, film, vänner och Gbg.

H A P P Y B I R T H D A Y


Idag är dagen då jag fyller 21 år! Detta skall firas i med tårta i sällskap av närmaste vännerna så om någon timme sätter jag mig på tåget till Göteborg där allt det goda väntar. Hoppas ni får en lika bra dag som mig!

(Jag hann inte ta någon ny bild på mig, så det fick bli en favorit i repris från förra året)

C H E R I S H II


Anna och Helena. Part two.
På fredag åker jag och Erik till Göteborg för att gå på Göteborgs Filmfestival. Jag har inte besökt en filmfestival sedan Stockholm Filmfestival 2007 så det skall bli mer än roligt att få besöka de olika biograferna och se filmer jag annars aldrig hade upptäckt. Sedan blir det fotografering och träffa mina kära vänner.
À plus tard!