Julstök och första advent.
Idag var det första advent. Jag klev upp klockan 08.00 och drack min första kopp julté, åt pepparkakor och satte igång med att göra en lussebullsdeg för idag var nämligen den stora LUSSEBULLS-BAKAR-DAGEN.
Jag hade bjudit in två mycket goda vänninor till mitt enkla hushåll där vi skulle baka lussebullar, äta dom och se på alla julars mysigaste film, Love Actually.

Rödtotten heter Linnéa och den blonda heter Nisen. Båda två är lite smått galna men efter några pepparkakor lugnar de alltid ner sig.Och dagen i ära hade jag på migg mitt julförkläde.

Hoppas ni har haft en fin första advent, det har i alla fall jag.

En morgon som denna.

Vissa dagar känner jag bara för att fota hejdlöst utan någon som helst tanke bakom fotona. I vanliga fall finns det alltid en idé som dominerar bilden/fotot, objektet/personen är placerad på ett visst sätt och ljuset spelar en viktig roll.

Men idag var just en sådan dag då jag inte orkade engagera mig så djupt i mitt fotande(inte för att mina foton är renässanskonst, men jag tror ni förstår). Jag ville bara fota för att det var vackert ute. Och det gjorde jag.


Jag är lite extra svag för just morgonljus. Det är så klart rent, helt orört av dagens stress och smuts.
Med kameran i väskan så traskade jag ner till stranden och började dagen med lite trevligt meninglöst fotande.:)


"Klipp klipp klipp..."

Så nu var'e klippt!

1,5 dm hår åkte av. Jag förstår inte varför jag inte gjort det tidigare. Håret känns fr.äschare, lättare, roligare, bättre.
Och jag kan förlåta att frisören klippte min lugg alldeles för kort, det växer ju ut igen.

Åh jag vill att natten ska försvinna fort så fredagsmorgonen kan komma så jag får tvätta håret och känna skillnaden(och så jag får tvätta ur alla produkter frisören kletade in i håret).

Den stora frågan är hur det kommer se ut när jag väl låter det självtorka. He.Chris Garneau

För engångsskull har en av lastfm.se's rekommendationer intresserat mig. Jag blev rekommenderad Chris Garneau och som den vekling jag är så föll jag direkt för hans smöriga, men vackra musik. Det är någonting speciellt med kombinationen av cello/piano/gitarr/sorgset klingande röst som gör mig alldeles knäsvag. Som att bläddra igenom ett fotoalbum med foton av förlorade vänner som du gärna vill ta upp kontakten med, men du vet inte hur.
En blandning av vemod och en sällsam lycka.

BOKEH i natten fast det inte är natt, bara ca 16.03 efter skolan.

Det är otroligt hur snabbt ljuset försvinner från vårt kyliga land. För en månad sen kunde man i alla fall få en skymt av solen innan man slutat sista lektionen i skolan, men nu mörknar det redan vid 14.00 och 16.00 är det mörkt sedan länge.
Dock har mörkret en vissa fördelar, man kan fota BOKEH.

Jag är väldigt svag för denna beteckning för oskärpa i bakgrunden som bildar de trevliga ljusprickarna på foton . De är som färgglada ballonger, ogripbara men som fastnar på foton.

Mmmm, bokeh <3

Ankomst.
Nu är det inte många dagar kvar tills advent.
Inte långt kvar till frasig snö
Glittrande nätter
Solgula lussebullar
Julröda gardiner och mossgröna fönsterkappor
Frostiga stenar
Krispiga morgnar
Och en kringalde doft av glögg.


7 dagar, sen kan det roliga börja!

Söndags-mys-frukost-med-vardagsproblem

Söndag, de kristnas och de långa frukostarnas heldag.

Så efter en timmes lägenhetssökande och utbildningsdilemman(åh vad jag avskyr dessa vuxenproblem) så bestämde jag mig för att göra en riktig "Söndags frukost" med gröt, ägg, smörgås, té och en tidning.
Riktigt trevlig må jag säga(även om gröten kallnade efter ett tag).

Men jag tycker verkligen vi borde unna oss fler "mys-frukostar" där vi verkligen tar oss tid att göra iordning maten och avnjuta den sakta i lugn och ro. Vara lite mer som pensionärer.  Lugna, stillsamma och lite smått sega.
Man kanske borde bli gubbe?
Spargrismördaren

Jag är verkligen hemsk mot min plånbok.

Jag har nyss gett bud på en polaroidkamera på tradera.com+ att jag har beställt foton från crimson.se.
Jag handlar för pengar jag inte har och om jag inte skär ner på mina utgifter så kommer jag snart inte ha råd med någonting förutom en enstaka té i skolans caféteria.

Därför måste jag stryka alla klädesinköp för två månader. Tråkigt men behövligt.
Men ärlig talat, det är så mycket roligare att köpa kamerautrustning/fotorelaterade ting än kläder, så jag tror jag står ut. Men ändå.

Dessutom jag har troligtvis fått jobb nu i vinter(samma ställe som sommarjobbet) så jag kommer förmodligen kunna lägga undan lite pengar och ändå ha råd med Londonresa och en ny kamera.


Frost

Idag var en sån där stillsam dag varken orosmoln eller regnskyar har setts till.

Luften är klar, himlen kläs i ett orange-rosa skimmer och minusgraderna letar sig fram. Gårdagens dimma har lagt sig och det enda tecknen som finns kvar av dess svunna närvaro är frosten.

Frost är otroligt vacker och jag kunde inte låta bli att le åt de frostklädda ängarna när jag gick hem från bussen.
Så jag bestämde mig för att försöka föreviga några av de glittrande grässtråna som var speciellt vackra i den tidiga solnedgången.Versatility- Dagensord
Vissa dagar är gråa och alldeles för kyliga för dess eget bästa. 
Idag var en sådan dag. Mörkt och grått, kallt och blött, för mycket November.
Men ändå lyckades jag ignorera dagens deprimerande atmosfär och se det posetiva med dagen.


Dagens mest posetiva(och överraskande) händelse var under Engelska C då jag lyckades uttala ett engelsktord jag aldrig sett förut. När lärarinnan godkände mitt uttal så kunde jag inte låta bli att le lite inombords.

Jag vet,
det är fånigt men ibland intalar jag mig själv att jag är världens sämsta språkelev, därför blir jag så lycklig när jag lyckas motbevisa det påståendet.

 Versatility - Mångsidighet


<a href="http://www.bloggkoll.com/blogg/96518/limeamanda?claim=xhxzhkwqwn3">Följ min blogg med bloggkoll</a>

L'information
Information om mig:

Jag heter Amanda Berglund, är 21 år gammal och bor för tillfället i Tidaholm där jag pluggar Grafisk Design och Reklam på Hellidens Folkhögskola.
Jag har alltid gillat bild och bildskapande ända sen jag var liten, men det var inte förrän 2:a ring på gymnasiet under Foto A kursen som jag blev riktigt intresserad av foto.

Jag älskar starka färger, himmel, människor och varmt ljus i foton, vilket jag försöker tillämpa i mina foton som är en blandning emellan vardag, studio och annat som jag tycker är intressant och vackert. Det finns även ett stort intresse för analogtfotografi hos mig och det är sällan jag går utan min polaroidkamera.

Just nu består min kameraväska av:

>>Digitalt<<
Canon EOS 5D mk II
Canon EF 24-70 mm f2.8
Canon EF 50 mm f1.4
Sigma EX DC 70-200 mm f2.8
>>Analogt<<
Polaroid slr 690 med 600 film
Polaroid sx-70 modifierad till 600 film
Chinon CM-E med 50 mm f1.7

Man får gärna kontakta mig gällande fotojobb eller andra foto/blogg/bildrelaterande frågor på:

Email
: amanda.berglund@live.com

Vill man så får man även besöka mina andra hemsidor:
Lastfm
Deviantart
Flickr