Kontrast


Polaroid

Under helgen så satte jag upp några av mina polaroidfoton på väggen. Åh jag skulle kunna klä hela väggarna med endast polaroidfoton. Måste köpa ny film nu, bara tre kort kvar :(

Light

Igår när jag gick ner till Linnéa så svängde jag förbi en skogsdunge där de var ett helt fantastiskt ljus. Jag blev helt exhalterad och satt där och bara tittade på hur ljuset lekte med blåsippornas blad. Jag tror jag glömde bort tiden totalt för vips så hade det gått en timme!

Och snart kommer vitsipporna!

Blue


Fail
Jag kom hem från min bror Oscar efter 5 timmars tv/datorspelande(spelat Left 4 Dead, så hård är jag) och fick ett ryck och började och sortera bland mina polaroidfoton, en hög med bra foton(rätt färger, bra exponering osv) och en med misslyckade. Vanligaste felet var att de var alldeles för ljusa och skakiga.
Men under den senaste tiden så har jag börjat att älska alla dessa misslyckade foton. Suddiga, fula grimasrer, överexponerat, dammigt, you name it!

Charmigt
.

The head, the mind, the thought

Jag förstår fortfarande inte hur blixten kan trolla bort halva mitt ansikte och skapa en människa som inte finns? Det är otroligt fascinerande.

Idag så färgade jag dessutom om mitt hår, så nu är det kastanj istället för oranget. Men så klart syns det inte p.g.a den magiska blixten.

Sedan så fick jag reda på idag att det första Starbucks ska öppna här i Svergie och jag kunde inte låta bli att hoppa ett litet glädjeskutt. Jag vet, hemskt.
 

Analogt, knaster och brus

Under lovet så köpte jag lite analog färgfilm och fotade med skolans Chinon kamera. Jag tycker verkligen om att fota analogt, när fotona är väl framkallade och klara så behöver man inte göra någonting med själva korten då de är så perfekta i sig just för att de är lite brusiga, knastriga och luggslitna. Det känns så äkta, och det känns ganska befriande att man inte kan ändra på färgerna eller personernas utseenden. Vill verkligen fota mer analogt, även fast det är dyrt.
 (Råkade dock ha söner skolans kamera så de måste skaffa en ny innan jag kan fortsätta fota, lite synd. Dumma dumma mig).

Här är i alla fall några av de analogafotona som framkallades idag, synd bara att skannerna skapade ett fint grönt streck över de flesta fotona men men.

Luft

Himlen blev mitt hav.

Blåsippor blåsippor

Jag blev så otroligt glad när jag cyklade hem ifrån pappa och fick se att vid en liten glänta vid vägen så hade 10-tals blåsippor lyckats kämpa sig upp mellan allt bråte och förmultnade löv. Jag har verkligen saknat blommorna, känns som om under hela våren kommer jag bara fota blommor och vårglada människor. Haha!


Hanie Panie lots of candie(candy).Och en paprika förståss.

Crispy crispy crispy love

Lite fler bilder från det första, oavslutade projektarbetet. Åh, jag är sååå sugen o fota lite människor nu.

Colours and colours and colours and colours x 10


Idag när jag klädde påskriset så började jag leka lite med familjens förstoringglas och började fota genom det och VIPS så blev det macrofoton(även om de inte håller samma kvalité som ett riktigt macroobjektiv). Tyckte det var lite roligt :)
Annars så lagas det mat och pyntas här för fullt och snart ska vi börja marsipanfigurer.
Mmmmm, marsipan!

Regn regn regn

Fler regnfoton från London. Som impressionistiska målningar.

Playlist no. 1 Mars WaveFör några veckor sedan så såg jag "Nick and Norah's infinite playlist". I en av de första scenerna så får man se Nick som gör riktigt bra blandskivor med otroligt fina cover-art. Jag blev så inspirerad att jag bestämde mig för att också göra några blandskivor, denna gjorde jag förra veckan. (och det är faktiskt meningen att det skall stå Mars Wave, istället för March Wave, ifall ni undrar).

Här är då låtlistan, bara lyssnat på dessa låtar under flera veckors tid nu, alla är otroligt bra och jag rekommenderar dom starkt!

Track 02 - Takka Takka
Air Guitar - Ben & Jason
Of Raymond - Lambchop
The General Specific - Band of Horses
Boats & Birds - Gregory And The Hawk
Oklahoma - Bishop Allen
Hardwood Pews - Horse Feathers
Track 7 - Barzin
The Box - Johnny Flynn
Silence Lends A Face To The Soul - Saxon Shore
Eyes Lose Their Fire - Kyte

Sunlight, distant secrets, hidden in the night
Åh dessa sena solnedgångar är så otroligt vackra. Hela helgen har varit en långsam solnedgång, tyvärr stannade jag mest inomhus men en promenad blev det i alla fall med Linnéa.

Annars har jag äntligen blivit klar med hela projektarbetes rapporten och nu är det bara två, slöa månader kvar tills studenten och jag kan inte låta bli att känna mig en aning lycklig.

So soft, so white, so black.Åh, nu känns det verkligen som om våren är här. Har redan ätit första glassen och nu även börjat med körkortsteorin, så snart borde körkortet vara fixat dessutom(vet inte varför men det känns som ett vårtecken).

Idag så var dessutom min vän Oscar dumvristigt snäll när han lät mig köpa 3 helt nya Miyazaki filmer för 50 kr. Nästan så jag skämdes efteråt för att det var för billigt.

Förövrigt behöver jag fräscha upp min design. Har inte ens lyckats klistra upp lite länkar eller lägga inlägg i etiketter än, känns som om det vore skönt att ha fixat snart.