2009. 12 månader. 12 foton.

Här kommer en liten liten nyårskrönika i bildform(en bild för varje månad i ordningen jan-dec). 2009 har nog varit ett av de bästa fotoåren någonsin. Har upptäckt så otroligt många duktiga fotografer och själv fotat nästan varje dag. Så här kommer 12 foton, ett för varje månad, och önskar att 2010 blir minst lika bra, om inte bättre!

GOTT NYTT ÅR!

Projekt "Bokeh, Textur och Dubbelexponeringar"

Idag så lämnade jag in en filmrulle med en projekt med dubbelexponeringar jag haft under de senaste två månaderna. Fotade först på objekt eller personer för att sedan dubbelexponera med bokeh eller intressanta texturer. Laddar upp fler foton lite senare. Är nu riktigt sugen att göra ännu fler projekt!
Annars har jag mellandagshandlat med Martin och hittade en fin pärm till mina negativ för mindre än 25 kr+att jag hjälpte Martin att hitta två trevliga tröjor. Avslutades med en kopp té. Kan nog inte bli så mycket bättre!

Röd, orange, lila, blå, cyan, gul, cerise

Idag fick jag tillbaka den där intensiva önskan jag hade i somras om ett vidvinkel. Vill kunna fånga hela himlen, speciellt nu när den innehåller varenda behaglig kulör i färgskalan.

Enlighted dreams, mystic yet clean

Stort strömavbrott idag. Nästan hela Dalarna var utan ström i 5 timmar. Kunde vart jordens undergång, men så blev det inte. Så jag åkte hem till Martin och klippte folks hår istället.

God Jul!

Lite spontana foton på syster innan vi åkte hem till pappa och klädde julgranen. Jag är så glad att snön höll i sig ända till jul så att det fick vara sådär sagovackert och juligt ute! Ätit massa god mat, umgåtts med släkten och sett småkusinerna få 10 gånger så många paket som en själv.
(Den största chocken gällande julklappar var ändå då pappa bad oss att gå upp till övervåningen och när vi väl kommer upp så står det en himlans 42-tum LCD tv och väntar på att bli uppackad. Så nu mina kära vänner och bekanta, vad sägs om en filmkväll hemma hos mig? Hehe.)

Annars vill jag bara säga GOD JUL och ÄT MASSA GODIS!

19 December

Hängde runt med bror Oscar igår innan vi åkte iväg på kalas. Tog en promenad i vinterkylan(hej o hå, -22) för att sedan dricka varm choklad med vispgrädde. Känns riktigt fint med vinter nu faktiskt.

Krispiga vinterdagar

Om jag skulle göra en lista med "10 vackraste dagarna under år 2009" skulle dagen defenitivt platsa in där. -20 grader och vintersol. Fint sällskap med Oscar och Gwen inne i Borlänge. Vi bytte julklappar, öppnade dom(kunde inte låta bli, haha) och då Oscar inte köpt någon julklapp till mig så impulsköpte han Cut Copys "Ghost in Colours"(som jag tänkt köpa i 1,5 år nu) på vinyl till mig. Jag log resten av dagen.

Hejdå Solen

Så gick solen ner kl 13.30. Det blir bara mörkare och mörkare nu.
Idag fick jag min laddare till kameran så nu kan jag fota med 5D mk II igen, yey!
Ska alldeles strax åka ner till Orsa och köpa ingredienser då jag ska baka vörtbröd. Känner mig riktigt huslig, hehe.

Matruschka

Önskan om ett stort snöfall slog in och så ramlade det plötsligt ner 2,5 dm snö på marken. Har även beställt en laddare till kameran då batteriet tog slut i Lördags. Får använda min gamla så länge.

Sålde även min första print på deviantart idag(tjänade 2,65 kr, haha, men det är alltid en början!) Har man lust får man gärna ta en titt på mitt konto på deviantart.

All the stars in the sky are mine

Lite foton från ikväll med syster. Ps. Jag har hembakade lussebullar. Ds.

Mixed

Idag har jag var riktigt produktiv. Fotat, bakat 9 plåtar pepparkakor, skrivit brev, skrivit på jobbansökningar och andra små saker som behövdes göras. Är nu riktigt sugen att fota mer, måste bara fixa laddaren då jag bara har en amerikanskladdare till min 5D mrk II. Batteriet håller på att ta slut nu. Illa. Blandad dag.

Det hemliga vapnet

Små barn måste nog vara bland det charmigaste som finns! Hade ett fotojobb idag då jag skulle fota lilla Ingrid(så fint att folk döper sina barn till lite äldre, bortglömda namn).
Ingrid var ett sådant där barn som inte ville se söt ut. Hon ville hoppa, skrika, skratta, busa och springa runt runt runt. Det värsta tyckte hon ändå den där klänningen hennes mamma tvingat på henne. Isch, den skulle av.
Och skorna. Och mössan.
När hon var som gnälligast så tog jag fram mitt förstoringsglas, och vips så insåg hon att hon kunde busa och leka med det. Hehe.

Måndag i Borlänge

Idag så åkte jag in till Borlänge för att träffa Gwen. Hon visade mig det nya(eller det öppnade för ett tag sedan men jag har aldrig lyckats besöka det förrän nu) fiket "Peace and Love". Och wow, miljön och inredningen var bland det finaste jag sett. Stora ljuslyktor i olika färger, en orientaliskt inspirerad hammock full med kuddar, levande ljus och världens bästa utbud av olika tilltugg(saffransmargänger t.ex)! Jag måste besöka det stället igen och ta massa foton på bara inredningen! Haha!
Drack dessutom min första kopp med glögg för i år! Mm, gott!

Fredag

Snö snö snö snö! Hängde med Linnéa, lagade min allra första thaigryta och såg på film. Så vardagligt, men fint ändå.

Illustrationer

När jag inte fotar så målar och tecknar jag en hel del. Kom på att jag inte visat någonting vad jag gjort i höstas utan bara laddat upp foton. Så ibland när jag inte har någonting som jag måste göra så sätter jag mig ner och tecknar en hel dag. Vill dock utveckla det ännu mer så jag får en helt personlig stil.
(Illustrationerna föreställer alla folk jag känner eller foton jag tagit. Dock är det INTE meningen att de ska vara 100% lika eller fotorealstiska).
Har förövrigt vart på yoga idag med Martin och Anna. Känner mig som en zenmaster nu. Hehe.

December

Efter två veckor av trötthet så är jag äntligen lite piggare. Sitter och dricker julté och börjar äntligen känna lite julstämning. Passade på att ta lite foton ute i kylan. Känns som en chock då det gick från att vara +8 till -15 på två dagar. Så skönt att äntligen få se stjärnorna igen efter 1,5 månads konstant dimma eller molntäcke!