Our love is a magnifying glass- it makes things big, things big

Såhär kul kan man ha det med farmors gamla förstoringsglas.

Isspjut

På våran husgavel så växer det istappar, vissa är över 1,5 meter långa. De liknar mer ett vasst mordvapen än fryst is.
Både jag och mamma var ute och fotade istapparna, mamma med en Nikon kamera och jag med min sx-70 polaroi dkamera(måste försöka att komma ihåg att beställa film innan London, mindra än 20 foton kvar).

correspondants à un samedi soir
(foton: Hemma hos Hanna. Objektiv: 50 mmf1.8 Kamera: Canon EOS 400 D)


Det är lördagskväll och oförmögen att röra på mig(p.g.a min tillfälliga lathet) så ligger jag i min säng med macbooken i knät och äter cheeseballs. Så roligt kan man ha det en lördagskväll i Orsa.

Annars har jag gjort en lista över saker jag vill ha/göra just nu:

1: Ett riktigt, strukturerat tema till mitt projektarbete
2:Flertal ödehus som jag kan fotografera i
3:Gå och fika på "Classic Tea House" i Sthlm
4:Havet och skrikande måsar
5:Pengar till en ny kamera
6:Min iPod som ligger i mitt skåp i skolan, omringad av tusentals svettiga Vasaloppsåkare som bor i skolan förtillfället
7:Polaroidfilm
8:En tågbiljett till äventyrens land
9:Eller Stockholm

Men mest av allt vill jag fakitskt ha:
En brevvän.


Ginger
Så var det lov, men fom jag ska vara riktigt ärlig så känns det mer som en surrealistisk sörja av tid som bara flyter på utan att jag har någon som helst kontroll över det hela. Lovet kom aldrig som en lättnad utan mer som en övertygelse om att tiden går och det är så många meningslösa dagar som bara slösas bort av ren lathet. Timmarna försvinner utan att jag ens märker det och plötsligt så är klockan redan 17.50.

I alla fall, jag har en ny hårfärg så nu kan våren komma (:

Colours and colours and colours and colours


Lite färgklickar från gårdagen och Ewelinas födelsedags téparty(sista fotot till höger). Riktigt fin dag med solsken, té och ca 15 otroligt fina människor. Jag vill se en reunion snart!
Dessutom en otroligt charmigt foto på mig när jag dödar tekoppen med en krita(foto Anton). CRAZZYY EYES har jag döpt den till vilket är ett passande namn.

Hear silence choking you listen to the world run away speaking true
Idag var det fika på Moras populäraste hak Kaffestugan efter ett lyckat Historia B prov och att fira att det äntligen är fredag.
Estetgänget och annat folk anslöt sig och vi blev tillslut en stor grupp som satt runt bordet. Det uppkom dessutom en fight mellan en Nikon 60D(Lilla Karins), min Canon 400D och Toms(rödtoppen) systemkameror och det fotograferades vilt!

Dessutom så åt jag en semla idag, usch så gott!Om att fånga en solnedgång.Åh titta jag lyckades fånga solen som en bokeh prick :'D

För alla dessa klara vinterdagar som nästan aldrig syns.

Det var så fint väder ute idag så jag tyckte jag fick slösa lite 600 film. Synd att jag inte kunde skanna in fotona utan att de skulle bli pixliga i vår skanner. Aja, kanske senare i skolan.  Imorgon ska jag jobba i antigen studion eller framkallningsrummet. Det ska bli najs, finns inget som är så skönt som att få jobba helt själv utan att någon stör en.

Om frihet och andra krämpor.

Idag så gick vi äntligen igenom förkunskaperna för att jag ska kunna fota i studio självmant, så nu kan jag äntligen koppla blixtagregat och sladdar så de kopplas till kameran och POFF så tas ett foto!
Dock så var det läskiga "Mys-Bosse"  som stod för undervisningen, läskig människa. Och det var han som fick lov att stå modell när jag testfotade. Men usch vad kul det var att fota i studio, och jag har fri tillgång till studion så jag kan fota 24/7 om jag hade orkat :))))

Ska nog in till studion imorgon och ställa iordning och trixa! Så här kommer två av mina studiofoton på Bosse ):

'Cause the cold Swedish winter is right outside and I just want somebody to hold me through the night

I Dalarna har vi snö upp till knäna och flera grader kallt.  Men tur att det finns polaroidkameror som är laddade med film <3


This will never end cause I want more, more, give me more, give me more


Idag så fick jag äntligen mitt modifieringsfilter  till min sx-70 Polaroidkamera och jag hoppade högt upp i luften när jag tog emot paketet. Åh jag är helt förälskad, fotona blir så underbara att jag får hjärtklappning och nästan hyperventilerar !
Nu så gav inte våran skanner mina foton rättvisa då de blev alldeles för ljusa men,  men så får det väl va då.


Förövrigt så fick jag lite fina presenter när jag fyllde år:
*Minst  7 tuschpennor +en fin fin lunch av min bror Oscar
*Två otroligt vackra filmer av Erik+två av hans foton
*En bok av Tove Jansson+ en mössa till tekannor av min lilla syster
*Och massa pengar(som jag faktiskt har tänkt att spara till den kommande Londonresan i Mars!)

Och påtal om London, tror jag ska köpa ett packet med 100 polaroidfoton och ta med dom till London och dokumentera hela resan i Polaroidfoton! Det hade vart nått!19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 år idag!Så fyller jag 19 år idag ! Grattis till moi!

You wake up, then you undress.It always is the same. A sunrise and the sun sets.

Igår så gick jag och syster en promenad ner till Orsa i det vackra vädret. Nere vid sjön var det ca -16 och fingrarna blev helt stelfrusna och vi hälsade på Hannes och drack te.  Vackert var det i alla fall!