Gwen, onsdag och överraskningar

Foton från gårdagen med Gwen på Återbruket. Det roligaste var ändå på vägen ut då vi går förbi en låda med "gratis böcker" och såklart måste Gwen rota igenom lådan. Plötsligt hittar hon en bok som tydligen var skriven av en av hennes släktingar. Ödet, ÖDET!

Lämnade dessutom in engångskameran på framkallning. Ca 65 % av koretn var riktigt dåliga, men till min glädje så fanns det minst 5 lyckade kort! Skall skanna sen när jag kommer hem till pappa.

Godmorgon


Har nyss tagit en kopp té och skall strax in till Mora och träffa Gwen, lämna in en gammal engångskamera på framkallning och gå på second hand. Det ser dessutom ut att bli ett otroligt fint väder ute så jag hoppas på att inte behöva frysa allt för mycket.

Återkomsten

Idag träffade jag Linnéa igen efter 2 veckors resa till Stockholm. Det blev dagdrömmeri, té och prat i flera timmar på Kaffestugan. Börjar bli en fin tradition nu. Det kändes nästan som om vi åkte genom en storstad på vägen hem med alla gatuljusen som lyste i mörkret. Åh, längtar nu efter Göteborg och Stockholms natttrafik med ljus, människor och fart.

InspirationMemo89

Martine

Nu de senaste dagarna har jag knappt rört min digitala systemkamera då jag mest har fotat med min analoga kamera. Jag håller nämligen på med lite samarbeten mellan olika personer(dvs fota en filmrulle, skicka till personen och sedan får den fota samma rulle så det blir dubbelexponerat) och är snart klar med min andra rulle.
Efter det är jag riktigt sugen att starta ett eget litet fotoprojekt med film och dubbel exponerade foton. Blev väldigt inspirerad av dessa två foton som båda är dubbelexponerade:

Anna

Alla dagar borde vara som idag.

Först så åkte jag ner till Orsa, fikade på Orsas enda café och målade en stund. Åkte till Mora, och efter några ärenden till banken så gick jag till Kaffestugan, tog en kopp té och ritade i över 1,5 timme. Gick hem till Maria, bakade urgoda muffins med henne, gick till Mora och fikade IGEN och nu tillsammans med hela estetskaran. Skratt, té, glada människor och skvaller. Sedan åkte jag hem och tittade på lite Star Trek filmer jag fått låna av min körskolelärare(!), så är nu så sugen att köpa en snygg Star Trek/Star Wars tröja.

Sällskapade med Anna och tittade på när hon rökte(blev otroligt fascinerad av hennes glasögon som hon köpt på secondhand för 10 kr. Vissa kan det där med secondhand shopping).

Hanna

De två dagarna har vart helt fullbokade och det är inte förens nu som jag känner mig lite ledig.
Igår åkte jag till Falun och gjorde teoriprovet för körkortet, klarade det :)
Och idag så har jag suttit hela dagen och gjort iordning lite foton som jag lovat ut, tog ca 8 timmar att göra klart det hela. Imorgon blir det fika med Maria och estetarna!

Dessa foton togs i Söndags hemma hos mig.

En dag i början av Maj

Igår så hittade jag en oframkallad filmrulle. Jag blev genast otroligt nyfiken på vad för foton det kunde vara på rullen då jag inte hade en aning om vad jag tagit på. Det visade sig att den innehöll massvis av foton ifrån början ifrån början Maj det häråret! Jag blev riktigt glatt överraskad över att de flesta av fotona varken var över eller underexponerade, riktigt färggrika och massor av kontrast! Hade helt glömt bort den där Söndagen då mamma hängde tvätt och jag gick barfota för första gången utomhus. Så fint med påminnelser ibland!

Akvarium

Jag älskar fiskar. När jag flyttar hemifrån så ska jag skaffa en skål med två guldfiskar. Det har jag velat sedan jag som femåring såg lilla Sjöjungfrun för första gången. Det finns inget mer avslappnande än att titta på ett par fiskar som simmar fram och tillbaka, omgiven av bubblor och akvarieväxter.

Söndagsklubben

Idag så bestämde sig jag, Martin och Hanna att starta en Söndagsklubb. I denna klubb så träffas man på Söndagar, bakar, umgås, pysslar, syr, stickar, lagar mat eller bara pratar tillsammans med andra klubbmedlemmar.
Så idag så hjälpte Martin mig först att städa huset och sedan kom Hanna och bakade bullar med oss.
Men mycket fin Söndag må jag säga.

Autumny

Hela veckan har varit ett enda maraton av körkortspluggande. Men efter dagens körlektionen så bestämde jag mig för att ta en paus ifrån pluggandet och göra något jag saknat under hela veckan, nämligen att fota! Ska låta körkortsböckerna ligga på hyllan resten av helgen och göra lite roligare saker istället. Ska förmodligen framkalla en filmrulle imorgon. Spännande, har foton på rullen som är ifrån April i år. Så kul när man inte kommer ihåg vad man har fotat och när man väl framkallar fotona så blir man glatt överraskad!

Förresten, finaste spellistan just nu med massa bra, höstiga låtar.
Veckan

Denna vecka kommer bli en jobbig vecka. Skall plugga körkortsteori varenda dag(dvs, kommer ta upp den tid jag brukar fota på och det känns riktigt trisst, men tänker nog fuska lite och fota ändå).

Jag ser så framemot att slippa nöta körkortsteorin sen, att kunna läsa en bok eller sitta vid datorn utan att ha dåligt samvete för att jag egentligen borde plugga mer. Jag har en hel lista med böcker jag vill sätta igång med, plus flera projekt som jag VERKLIGEN vill ta mig an. Förbannade körkort.

Loussa

Igår åkte jag och Gwen 5 mil ut i skogen till Skattlöseberg och besökte Dan Anderssons stuga. Platsen där stugan låg hette Loussa och var som en liten oas mitt i den milsträckta granskogen.

Ave Maria

Underbar dag med caféen, fint folk och varm choklad. Efteråt så visade jag söta Maria lite studioteknik(det lilla lilla jag vet) och fotade även henne. Det roligaste var att när jag kollade på fotona efteråt så verkade det som om ett av blixtlampornas ljus lyckats brytas genom det vita tyget och gav fotona en nästan regnbågsaktig yta(syns i översta där jag bara förstärkt färgerna). Tyckte det var lite spännande :3

Imorgon åker jag ut med Gwen till Skattlöseberg och är sällskap åt henne när hon ska göra sin "Dan Andersson vandring". Kommer tillbaks på Lördag! hej svejs till dess!

I'm in love with your cheeks

Detta har varit en bra dag. Först och främst så hände det i princip ingenting på jobbet så jag satt mest och skrev brev, ritade och drack té. Sedan så fotade jag lite, åkte hem, lagade mat åt familjen(försöker verkligen att bli bättre på att hjälpa till här hemma, dessutom måste jag blir ännu bättre på att laga god mat).
Sedan så har jag äntligen kommit igång igen med att skriva ordentligt. Inte enstaka meningar utan texter. Och just nu är det texter om musik. Jag har nämligen börjat recensera på Eriks och Emils musikblogg, och jag måste säga att just nu är det frukansvärt roligt. Ni vet när man blir så förvånad över att man faktiskt klarar av att pressa sig själv till att prestera.
Jag insåg inte förrän några dagar sedan att jag saknar allt man fick lov att skriva under skoltiden. Kanske inte just alla dessa onödiga uppsatser och läsloggar, utan de där arbeterna som man verkligen engagerade sig i. När man väl var klar med den 10 sidiga rapporten kände man sig både stolt och lättad.

Dessutom så har jag lyssnat på Bon Ivers "Blood Bank" hela dagen. Jag har lyssnat på låten ändå sen realse-dagen och älskat den sedan dess, men det var inte förrän någon dag sen jag förstod vilken underbar text låten har.

Then the snow started falling
We were stuck out in your car
You were rubbing both my hands
Chewing on a candy bar
you said ain't this just like the present
To be showing up like this
There's a moon waning crescent
we started to kiss

Jag Kan inte låta bli att flina till för att den är så fin. Plötsligt längtar jag efter tidiga December med tung snö och gråa träd.
Jag måste köpa Bon Ivers EP på vinyl innan jul.

Polaroidfoton och 2 dm snö

Några polaroidfoton ifrån de senate veckorna. Kommer nog inte bli några fler riktigta "höstfoton" nu då det har snöat 2 dm och det enda som man kan göra är att sitta och titta ut på ovädret.

En otroligt soft dag annars. Gick upp 09.00, åt frukost, målade, tog en promenad, målade ännu mer, skrev brev och nu väntar jag på säsongsstraten av Kobra.

Idag så har jag även konsertbiljetter till Mew den 22:e November nere i Göteborg och Grizzly Bear den 26:e I Stockholm! Det känns så bra att planera in roliga saker nu under den gråaste perioden av året. Någonting att se framemot(det bästa är att Grizzly Bear spelar på Debaser Medis, dvs inget kamera förbud)!

Bakom ett fönster

Äntligen har jag lite ledigt ifrån jobbet och tar mig tid att gå igenom lite foton och annat som behöver rensas upp. Därav lite fler foton på Helena. Fotona får representera hur jag känt under de senaste dagarna. Instängd inomhus bakom ett stort fönster och bara kunnat titta ut.

Dagens stora goda nyhet var att jag äntligen fick svar ifrån mina brevänner. Ska sätta mig ner och skriva ett svar lite senare. Jag har verkligen saknat att skriva brev!

Dagdrömmeri

Idag så bara regnar och regnar och regnar det. Ett tungt, kyligt regn som stundtals gånger nästan förvandlas till snö, men bara nästan. Jag försökte, trots vädret, att ta en promenad men det slutade bara med att jag kom hem genomfrusen och med stickande kinder. Fick lov att värma upp mig en kopp té, men det tog ett tag innan fingrarna slutade ömma.

Fotot är ifrån gårdagen då jag och Linnéa fikade på Kaffestugan(Moras enda bra café). Dagdrömmeri och fika tillsammans med vänner måste ändå vara den finaste kombinationen någonsin.
Jag är verkligen fascinerad över hur man pass mycket man verkligen kan leva sig in när man dagdrömmer. Jag vet att jag flera gånger har åkt bussen hem och plötsligt ryckt till, som om jag somnat till men ändå varit vid fullt medvetande, för att inse att det endast var en dröm.


Den vanligaste dagdrömmen jag har är att jag sitter på ett café i New York. Klockan är runt 09.00 och solen lyser ett behagligt, varmt, gult morgonljus som färgar alla skuggor mjukt orangebruna. Jag sitter själv vid caféfönstret och tittar ut, studerar alla dessa människor som rusar fram på gatan. Affärsmän, skolungdomar, joggare och stressade mammor. De alldeles för upptagna med sina egna liv för att ens lägga märka att jag ser varenda en av dom. Men ibland så är det någon som blickar åt caféfönstret och ser att jag ser den, och varje gång det sker så ger jag ett leende för att sedan snabbt titta bort. Det är alldeles för farligt att hålla kvar blicken för att se om mitt leende blev besvarat.

Runt 09.30 så ber jag servitrisen om en ny kopp kaffe och tar av mig mina skor och lägger upp fötterna på den mörkgröna, sofflartade sittplatsen. Det skinnliknande tyget är märkbart sliten efter alla som suttit där.
Solen har nu flyttat sig så att solen lyser in rak på bordet jag sitter vid så det bildas en varm fläk av solsken precis där jag har mina händer. Servetrisen kommer fram till mig med kaffet, en fräsch mörk tjej med livligt, lockigt hår, fräknar och glittrande ögon. Fast jag bara gått dit några gånger och knappt känner igen henne så frågar hon alltid hur läget är, ler och för att sedan springa tillbaka bakom disken.

Det är inte många som sitter på caféet vid den här tiden. Längst bort sitter en man i 30 årsåldern med svarta bågar, skjorta och ruffsigt mörk hår. Framför sig har han sin macbook och jobbar flitigt med en grafiskdesign. Just håller han på med att fixa till typografin(detta vet jag då jag inte kunde låta bli att snegla på vad han gjorde när jag gick förbi).

Strax framför mig så sitter ett ungt par som exalterat pratar om musik. Pojken tar upp sin väska och visar stolt sitt senaste skivköp för flickan. Hennes runda lilla ansikte spricker upp i ett stort leende som inte döljer en uns av falskhet eller ivilja. Bara ren och äkta glädje. Lyckan över att vara just där, tillsammans med honom. Hennes Chan Marshall liknande hår svajar fram och tillbaka över hennes små axlar medans hon intresserat lyssnar på pojken när han berättar om skivan. Deras konveration tycks aldrig ta slut. Den bara fortsätter och fortsätter tills den tillslut får en alldeles egen rytm. Som musik.

Vid 10.00 så är det dags för mig att bege mig ut på New Yorks gator för att leta motiv att fota och utforska resten av "Staden med de 1000 möjligheterna". Jag reser mig upp, lämnar dricksen på bordet, tar min väska och går ut genom cafédörren. Men precis innan jag tagit hela steget ut så tittar jag tillbaka utöver caféet, och kan inte låta bli att fånle då jag vet att imorgon kommer jag sitta där igen, dricka en kopp kaffe och studera människor i vällande, gult morgonljus.

The falling leaves drift by the window

Ännu fler foton från igår.

Idag är det den 1 Oktober och jag kan inte göra annat än att njuta av att hösten äntligen är här. Ända sen jag var en riktigt liten flicka så har hösten varit min absoluta favorit årstid. Kombinationen av mild kyla, kulörta mössor och träd klädda i sprakande eldiga färger har, utan någon konkret förklaring, alltid inspirerat mig mer än de resterande kvartalen. Jag tröttnar aldrig på att studera höstlöven, och jag tröttnar aldrig på att vakna tidigt på morgonen och se husgården döljt i ett tjockt täcke av morgondimma.

Om trapphus

I natt så drömde jag att jag skapade ett ultra modernistiskt konstverk i glas som gick i färgskalan grönt. Känslan ifrån drömmen hängde med mig under hela dagen så när jag skulle börja redigera dagen foton med Helena så blev de automatiskt gröna(i och för sig så var trapphuset också grönt).

Laddar upp fler imorgon, för nu blir det sängen!