Like a stranded sailor...

...longing for the sea.

Weekend

Lite vardagsfoton från en spännande dag!

Some ordinary photos from an exciting day!

Bloggtips

Då jag har det lite sparsmakat med foton efter några veckors total koncentration på arbetsprover och framtiden så tänkte jag ge lite tips på fin-fina-bloggar!

*WE LIVE YOUNG*

En fotoblogg av Nirrimi(jag antar att hon har ett annat namn egentligen, men lyckades inte hitta det) med helt fantastiska foton i otroligt bra kvalité. Så inspirerande att se hur hon ständigt utvecklas i sitt fotograferande.

the five plus you and me

15 åriga Hannah älskar förutom lomokameror, plastdjur och gamla böcker att illustrera i sina anteckningsböcker. Det hade kunnat vart vilken liten 15 årig flicka som helst om inte hennes illustrationer vore helt fantastiska. Varje bild är som en liten saga fylld av kärlek och förhoppningar. och får mig personligen nästan att vilja bli 15 år igen och bara teckna dagarna i ända. 

Kidsister

Detta är sällan jag säger det men detta är en av de vackraste människorna jag sett. Dessutom tar hon enkla, men fina foton som alla är värda en titt!

Sgt.Salt

Konceptuellt. Organiserat. Drömmande. Vackert. Petters foton, tavlor och illustrationer slutar aldrig fascinera mig då han tycks skapa magi av vardag och enkla ting.

Johanna Wallin

Jag tror många många redan har presenterats inför Johanna via andra bloggar, men hon är värd att nämnas om och om igen. Trots att hennes foton ofta bara består av väldigt enkla ting så lyckas hon alltid göra bilderna intressanta och vackra, vilket är en fantastisk förmåga.

Kaptenboelja

En av de bästa fotograferna någonsin. Punkt slut.

Åh


Under en av mina dagliga promenader hittade jag något alldeles underbart längs vägkanten, nämligen snödroppar!
Jag lyckas alltid missa denna blomma under våren då den blommat över i resten av Svergie(eller iaf mer söderut) innan snön ens hunnit smälta bort här uppe, så för mig är de väldigt sällsynt att faktiskt få se en snödroppe.
I vanliga fall brukar jag sällan ta foton på blommor då jag finner det rätt tråkigt, men jag kunde helt enkelt inte låta bli. De står nu tryggt på mitt nattduksbord så jag kan vakna upp och än en gång påminnas om att vintern äntligen är slut.

During one of my daily walks I found something quite wonderful along the roadside, snowdrops!
I always manage to miss this flower during the spring though it's way to cold where I live.
Usually, I rarely take photos of flowers though I think that flower-pics are quite boring, but this time I just couldn't help myself.Vårsol och vackert väder

De senaste dagarna har vart så vackra att jag knappt velat vara inomhus överhuvudtaget, inte ens om kvällarna. (Får dessutom ursäkta om jag håller på och ändrar min design hela tiden, blir aldrig nöjd! Haha!)

The last days has been so beautiful that I havn't wanted to be indoors at all, not even during the evenings. (Btw, I'm sorry that I'm changing my design all the time if someone finds it annoying, but I'm never satisfied! Haha!)Collab nr°3The last photos from my and Tipanie's collab!

Collab nr°2


Fler foton!
Jag fick en frågan igår hur samarbetet gick till. Jo, först så fotade jag en filmrulle med ett bestämt mönster(vy-objekt-poträtt) som jag och Tiphanie tillsammans kommit överens om. När jag var klar med denna så skickade jag sedan den till henne i Paris så fotade hon samma rulle, dvs exponerade den två gånger. Sedan framkallade hon den  och skannade in den i datorn! Så enkelt var det!

More photos!
Yesterday I got a question about how we
conducted collaboration. Well, first, I shot one film with a given pattern (object-view-portraits) that I Tiphanie agreed on. When I was finished I sent it to her in Paris and she shot the same roll, double exposed. Then she sent it to the lab and scanned it into her computer! Just as simple as that!

Collab nr°1

Idag så skannade min franska vän Tiphanie negativet till vår samarbetsfilm som vi arbetat på nu i flera månader(skulle tagit kortare tid men då lyckades filmrullen först bli stulen/kastad vid tullen så vi fick lov att börja om ifrån början med en ny rulle. Puh.).
Men nu är resultatet här och jag måste säga att jag blev en aning missnöjd till en början. Filmen var tydligen utgången vilket resulterade i rätt blaskiga, urvattnade färger och kontraster. Provade att redigera några lite lätt och då blev fotona mycket bättre!

Laddar upp en ny omgång imorgon!

Today my French friend Tiphanie scanned
the negative to our collaborative film that we worked on for months now (it was suppose to take less time but unfortunately the roll was stolen / subject by the duty so we had to start over from scratch with a new roll. Pooh .).
I must say that I was a little disappointed at first. The film was apparently expired which resulted in lack of colors and contrasts. Tried to edit some lof them and then the pictures turned out to be much better!

More photos tomorrow!

Morning, covered with light

Åh vad jag älskar dessa ljusa, lediga morgnar.

I just love these light, free mornings.

Studio Session 3

Fortsätter i samma anda som de senaste inläggen med studiofoton. Längtar efter ett betydligt behagligare väder(fortfarande 50 cm snö på vissa ställen och snöade senast imorse) så man kan vara ute och fota istället. Nog för att studio är roligt, men det finns inget som slår foton med naturligt ljus.
Imorgon är det sista dagen på mitt jobb för ett tag då skidbacknarna stänger för säsongen, vilket betyder att på Måndag så börjar en ny vecka med nytt schema för mig inom de kommande veckorna, dvs typ bara göra sådant jag har planerat att genomföra men inte haft tid med. Skall bli så kul!
Om jag har riktigt tur så kommer jag dessutom få min sx-70 polaroidfilm jag beställde för en vecka sedan. Hihi.