Transparante

Foton ifrån Onsdags då jag fotade finaste Alva.
För en gångs skull så försökte jag redigera mina foton litet annorlunda jämfört med hur jag vanligtvis brukar(vilket kanske inte syns förutom vid dubbelexponeringarna) Antar att jag inspirerades lite av den underbara Eryak Badus senaste video.
Annars så åkte jag in till Mora(vilket inte var det lättaste då det är fullt kaos pga av det förbannade Vasaloppet, skidåkare och galna turister om vart annat utan någon som helst trafikvett! Bah!) idag och köpte några målardukar, så förhoppningsvis kommer jag tillbringa de kommande kvällarna med att måla på dessa.

3D VIEW MASTER

För några veckor sedan hittade jag min gamla 3D viewer som jag nästan helt glömt bort att jag hade. Till min stora förvåning, och glädje, så visade det sig att det fanns både en och två helt fel fria bildskivor sparade, så det var bara  att ladda 3d viewern och titta. Jag riktade den kameraliknande leksaken mot fönstret utan några som helst förväntningar, utan endast nyfiken på om jag skulle uppleva bilderna på ett annat sätt jämfört med som barn.
Det var förälskelse vid första anblicken.

Som liten tror jag det var svårt att riktigt förstå hur fantastiska bilderna var/är. Dels för att denna typen  av leksak var helt främmande för mig då jag var uppfostrad till att hitta på mina egna lekar och det var vanligare att vi sattes vid bordet framför ett ritblock än att vi dumpades vid teven. Om jag, och mina syskon, hade leksaker var dessa oftast av naturliga material som trä(bort sett från dockor och mjukisdjur) vilket gjorde att plast kändes som ett onaturligt val av material.
Sedan tror jag att de största felet var att jag inte riktigt förstod hur jag använde 3D viewrn för att få ett optimalt resultat(vilket måste vara förklaringen till det enda starka minnet jag har av att ha använt den, nämligen att jag står i en skrubb, vars enda ljus är en svag lampa, och försöker förstå mig på dess funktion).

För idag känner jag verkligen att jag uppskattar min 3D viewer på en helt annan nivå och kan inte låta bli att fascineras hur bilderna är uppbyggda och hur de får dess effekt. Nu önskar jag bara att jag hade fler bildskivor att titta igenom.

Martin tittade förbi här i Lördags och tittade även han i viewrn+att det var ett fantastiskt ljus i mitt rum vilket resulterade i några foton!

Vinterbad bland vass och is

Helena I/II
Fotade vid sjön idag. Måste ge en eloge till Helena som stod ut att stå i ett lakan i -20(jag vet själv att jag inte klarat av det utan kris för köldskador).

Lights in the dark, enlighten my wounded heart

Min lilla syster i hennes sovrum.

Efter alla dessa vintermånader så har jag insett att jag verkligen måste skaffa ett par egna blixtrar. Vanliga lampor är charmiga, men de gör knappast som man vill om man skall fota.
Dagens stora bedrift var att jag och min syster gick på mitt allra första spinningpass tillsammans idag! Känner riktigt nöjd med att jag faktiskt lyckats tagit mig ut ur mitt vinteride som jag gömt, och kurat ner mig i under de senaste vintermånaderna. Att jag inte tillåtit mig själv att tycka att de allra ljusfattigaste dagarna  i grund och botten är värdelösa utan att faktiskt försöker utnyttja mörkret till något positivt, som sporta inomhus eller fota med hjälp av lampor.

(Ps. tack för alla de fina kommentarerna som plötsligt öst över denna blogg under de senaste dagarna. Det är otroligt uppmuntrande!)

Stockholm och små lata dagar

Några foton från Stockholm! Det blev värre foton än beräknat då det egentligen var meningen att jag skulle fotat en heldel analogt,  men till min stora besvikelse så var det riktigt svårt att hitta någon film att köpa(kom igen, 35 mm vanlig färgfilm borde ju inte vara så svår att hitta!). Så därav så tog jag inte med mig den digitala alls under fredagen, vilket var synd.
Men annars så har det varit en otroligt fin resa där en förvirrad Gwen drog med mig runt bland muséer och åt så mycket god mat att vi mådde illa resten av dagen. Under Lördagen så anslöt sig Oscar till våran brokiga skara och vi fortsatte att lufsa runt bland Stockholmsgator, drack té och åt goda skorpor, träffade Mika(jag fick även
en av hennes illustrationer som jag nu skall sätta upp på väggen). Fin helg må jag säga!
(Ett litet ps. Tänkte tacka fina Elin som tipsade om mig i sin blogg och plötsligt ramlade det in en hel hög med människor hit. Tack! Ds.)
:)

Försening

Jag är ledsen för den extrema förseningen gällande uppdaterandet, men förra veckan var mest jobb, jobb med arbetsprover, födelsedagsmiddag, besöka folk-som-flyttat-hemifrån-men-som-kommer-hem-sådär-ibland-och-så-vill-man-träffas-när-man-nu-kan och så på Torsdagskväll så åkte jag med tåget till Borlänge för att sedan på Fredagen gå upp kl.06.00 för att åka med ett tåg till Stockholm med Gwen. Meningen var att jag skulle kunna använda internet på tåget ner, men icke.

Men här kommer lite foton från Torsdagen först med syster och sedan natt i Borlänge. Imorgon skall jag fixa allt som jag nu ligger efter med, både foton, räkningar och diverse uppdateringar. Puh.

A walk above the clouds

Har tillbringat de senaste dagarna med Oscar som kom hem till Dalarna över helgen. Under dagens promenad gick vi förbi stranden vid Orsasjön och möttes av den mest fantastiska vyn. Dimman hade lagt sig som ett lager ovanför ytan och täckte precis så pass mycket att horisonten försvann. Vi hade lika gärna kunnat befinna oss vid världens ände.

20 år.

Idag är jag inte längre en tonåring. Jag fyller nämligen 20 år idag. 20 långa år av barndom är nu avklarade och framför mig så står det som kallas "det riktiga livet". Det sägs att tiden som kommer nu är den finaste man förmodligen kommer få uppleva, att det är nu som "ung vuxen" man äntligen har en chans att förverkliga sina så länge sedan planlagda drömmar man fantiserade om som barn. Detta är spännande, men även skrämmande. Skrämmande på det sättet att ordet "FRAMTID" upplevs som ett hot och tycks vara ingraverat i vart enda träd, upplysnade på varenda skylt och tryckt på var enda tidning jag ser. Ständigt iaktagen av något jag inte vet slutet på, eller dess syfte med mig.

Men för ikväll så sätter jag dessa framtidsplaner åt sidan och tillåter mig vara lika barnsligt uppspelt att det vankas tårta och presenter som när jag var liten.

Cut cut cut

För några dagar sedan så fick jag nog på mitt hår, tog saxen och klippte lugg. Jag tvekade dock en stund då jag plötsligt kom ihåg alla dessa gånger jag försökt mig på att frisera mig frisyr och hur dessa gånger alltid slutat i total katastrof. (Senaste gången så klippte jag av mig halva ögonbrynet. Det tog 2 månader innan det växte ut igen).
Men så här blev slutresultatet ut i alla fall!