20:00.20:34.21:05.21:20.

Night by Orsa.
Idag har jag vart riktigt duktig och skrivit upp varenda skola jag skall söka och börjat förbereda inför kommande intagningsuppgifter. Så otroligt skönt att ha allt detta under kontroll. Annars har jag suttit och tränat på att göra logotyper, försökt lära mig illustrator cs4(trial), sett The royal Tenanbaums och Prozac Nation med Linnéa, Helena, Martin och Kalle. Två riktigt bra filmer som rekommenderas varmt!

The snowstorm carried me away, and now I'm never coming back

Det varnades om snöstorm idag men det enda som kom var ett stort snöfall. Blev lite besviken då jag hoppats på rejäla vindar, yrande snö och oframkomlig trafik. Finns ju få saker som är så spännande som farligt väder!
Fotade med Alva, började frysa så åkte vi och köpte oss en varsin kopp med varm choklad istället.

The Cloud Maker

Linnéas utandningar består av små vita, fluffiga moln.

Bathroom Escape Walkthrough

Ännu några fler foton från då jag fotade Karin. Har spenderat hela morgonen genom att ligga i sängen och hitta på andra säsongen av Pushing Daises och druckit varm choklad. Få saker som slår det, haha!

Living my life in some kind of light

Då ljuset sviker en får man hitta egna ljuskällor, speciellt nu när mörkret fortfarande är här 70% av ens vakna tid. Jag börjar längta mer och mer efter sommar och ljus, speciellt efter värme och gröna gräsmattor. Skall köpa lite lampor till min ljusslinga imorgon så att det blir sådär trevligt fint i mitt rum när jag ska sova.

Morgon

Vissa morgnar är lite vackrare än andra.

Frågor om Polaroid

Jag har får en hel del frågor om min polaroidkamera och om filmen, så jag tänkte ta och svara på några av dessa i ett inlägg(notera att jag INTE lagt ut en frågestund i ett tidigare inlägg utan detta är svar på frågor som ofta dykt upp).

1: Hjälp, jag hittar ingen polaroidfilm, vart har du köpt din?
Jag har köpt all min film från fotokungen.se innan de slutade sälja polaroidfilm. Jag använder mig av den allra vanligaste filmen för direkt framkallning, nämligen 600 film. Jag kollade runt lite och de två vanligaste ställerna
som man kan hitta polaroidfilm är antingen den officiella återförsäljaren(http://polapremium.com/) och ebay.com
då produktionen av polaroidfilm upphört(för tillfället).
Det finns dock flertal sidor som kämpar för att rädda polaroidfilmen, bl.a:
http://savepolaroid.com/
http://www.polanoid.net/<--(men mest galleri för polaroidfoton)
http://www.the-impossible-project.com/<---(som förmodligen lyckats och som troligtvis kommer producera ny film under året!)


2:Vad har du för polaroidkamera?
En slr690. Helt underbar. Inbyggd blixt men med samma kvalité som en sx-70 (har även en sådan men använder den sällan då det var extremt jobbigt att modifiera kameran till 600 film+att det inte alls blev samma bra kvalité som på 690:n). Båda kamerorna köpte jag via ebay.com. Det finns såklart fen hel mångfald av olika modeller, men dessa är de två jag föredrar!

Sådär, hoppas jag att några av er som frågat är tillfredställda med mina svar, annars är det bara att fråga igen!
(Fotot är min senaste polaroid på Sara vars hår jag klippte)
Karin, klänningar, knappar, kakor,

Efter 6 timmars överföring av filer till min nya extrena hårddisk fungerar ÄNTLIGEN datorn som den ska. Har under de senaste dagarna inte ens kunnat spara foton då datorn hängt sig och sedan raderat allt. Men nu är allt som det skall igen! Ska sätta mig idag och pilla med foton resten av dagen tror jag, hehe.
Förra veckan bad Karin mig att fota lite till hennes projektarbete då hon sytt tre helt underbart söta klänningar. Sedan gick alla hem till Sara, åt kakor och spelade nintendo 64 Super Mario, såklart.

Video:LP(av mig)

 

Igår var det egentligen meningen att jag skulle åka till Mora och hänga med Maria och fota henne, mne p.g.a den förbannade kylan(-30 igår) så vägrade bilen att starta. Så jag fick vackert sitta hemma och uggla några timmar innan pappa kunde komma och hjälpa mig starta igång den igen. Under tiden jag väntade på passade jag på att filma lite med kameran. Herregud vad kul det är att filma och redigera film! Måste bara skaffa en extrenhårdisk så jag får plats med kommande inspelningar!


Mer dubbelexponerat

Två till foton från rullen med dubbelexponerad film!

Return return return retrun burn burn burn burn

Plötsligt har jag kommit i en rush då jag är ständigt upptagen från 07.00 till 01.00. När jag väl kommer hem så är jag så trött att jag knappt orkar vara vaken.
Jag har bl.a:
-Träffat en släkting från Amerika(som jag knappt visste existerade, haha!)
-Umgåtts med Gwen och flera utmärka filmer(bl.a om den franska poeten Rambaud)
-Jobbat jobbat jobbat
-Firat ett fint nyår
-Filmkvällar stup i kvarten
-Läst ut flertal böcker

Väntar nu bara på att få in lite pengar så jag äntligen kan påbörja ett av mina nyårslöften:
Att köpa cdskivor igen.