Mot Peace&Love!


(Gammalt foto från förra året, men ändå en av mina favoriter!)

Idag åker jag till Peace&Love och kommer vara borta hela veckan. Har laddat min analoga systemkamera med flera rullar med film(då jag inte vågar ta med min Canon 5D mk II, huvva!) och hoppas på en underbar vecka i Borlänge! Så hej så länge!

Out on the sea we used to feel free
Under Tisdagen for jag och min vän Sara till Uppsala för att under några dagar hjälpa henne  att spela in några av hennes låtar(dvs, köra, spela fiol och göra andra bakgrundsljud, t.ex. stampa i golvet och rassla med nycklar) inför hennes kommande ep. Väldigt spännande upplevelse. Killen med mustachen var studiomannen Erik, även en av Saras närmaste vänner. Lägger upp en länk till hennes myspace i något senare inlägg  när hon lagt upp låtarna så man kan få lyssna om man vill!
Det finaste var ändå den otroligt goda brunchen vi hade på Onsdagen uppe på hustaket. Fantastiskt vackra moln, en soffa, kaffe och strålande sol serverat med trevligaste sällskapet.

Dearest deerModel:Linnéa
För några dagar sedan fick jag en väldigt fin påse/väska skickad till mig av duktiga Niclas Boman med motivet av en hjort. Om man vill kan kan gå in på hans blogg och köpa sig en egen tygpåse här.

Det är förresten bestämt nu vilka festivaler jag skall åka på i sommar! Peace&Love, WayOutWest och Popaganda! Jag känner på mig att det kommer bli en riktigt bra musiksommar i år. Hehe.

For a couple of days ago the talented Niclas Boman sent me a really nice deer-fabric-bag. If you'll like you can visit his blog and get one of your own!

The saddest little bird in the world
Model: My brother

Regnet öste ner. Det hade gjort det hela morgonen och skulle nog fortsätta göra det dagen i ända. Trots att det var lördag infann sig den uttråkade söndags-mentaliteten hemma hos mig, och efter en lång och utdragen morgon bestämde jag mig för att en promenad kanske skulle ha en uppiggande inverkan på mig.

Mitt på vägen sitter en liten fågelunge, alldeles genomblöt av det forsande regnet och trött av ansträngning. Jag böjer mig ner för att ta en titt på fågeln och se om den kanske flög iväg om jag närmande mig något eller om någon orolig fågelmamma förfärat skulle ingripa och skrika dess varningrop. Ingetdera hände.
Jag tog med den hem, virade varsamt in fågeln i en torr handduk och väntade på dess tillfrisknande. Långsamt torkade fjäder efter fjäder medan fågeln gång på gång slöt ögonen av utmattning.

Som en fem-åring önskade jag att jag fick ta handom fågeln, mata den, beskydda den och, trots de omfattande skillnaderna mellan mig och fågeln, bli de allraste bästaste vänner. Men jag insåg snart att trots att jag önskade att hjälpa den lilla varelsen så skulle nog överdriven tid tillsammans snarare stjälpa än hjälpa dess återhämtning.

Jag lämnade tillbaka fågeln. Byggde ett litet bo åt den på ett torrt och mjukt ställe väl gömd från katter och skator. Hoppades på att fågeln nu skulle kunna klara sig någorlunda bra efter jag lämnat den. 
Något annat kunde jag inte göra.

Greener than a greenhouse


Model: Anna
Photography: Me

Några av Annas balfoton.

++++++++


Hurra till alla som tar studenten snart!

Juni.


Sommar.