Polaroids
Glömde ju att visa de polaroidfotona jag tog då jag fotade Malin. Första fotot fick ett spännade resultat då det fastnade i kameran två gånger, så det blev trippelexponerat!
Idag åker jag även till Göteborg och ska se Mark Kozelek som spelar på Park Lane. Det kommer bli fantastiskt, speciellt då jag kommer ta med kameran! Laddar upp bilder sen från resan och konserten.

Simple daysEnkla, men fina höstdagar med Erik och Atli.

Camera Equipment


Då jag fått en hel del frågor om vad för slags kamera och objektiv jag använder så bestämde jag mig för att göra ett inlägg om min kamerautrustning istället för att svara på massa enskilda frågor.

Huvudsakligen använder jag mig av min digitala systemkamera, en Canon 5D mk II. Jag har haft den i ca ett år snart och är hur nöjd som helst med den. Skulle aldrig vilja byta bort den.
Till denna har jag ett Canon 50 mm f 1.4 objektiv som ger kort skärpedjup. Detta foto är taget med det objektivet.

Sedan har jag ett Canon 24-70 mm f2.8. Superbt all-around-objektiv som passar till det mesta. Dock rätt tungt.

När jag fotar analogt så använder jag mig av min lilla Chinon CM-4 med ett tillhörande 50 mm f1.7 objektiv. Lätt, smidig och ger ett underbart fotoresultat.

Så min polaroidkamera. En Polaroid SX-70 som jag köpte för ca 1,5 år sedan. Polaroidfilmen köper jag antingen från The Impossible Project's hemsida eller ebay.

Och sist men inte minst så är detta den fjärrkontroll jag använder när jag tar självporträtt. Köpte det från blocket för ca 100 kr och är hur nöjd som helst. Kan även köpas här.

Ibland använder jag även mig av min reflexskärm då jag vill lätta upp ljuset något.

Sådär, jag hoppas att ni är nöjda med den information jag gett er och att det har lugnat någras nyfikenhet! 

There's something about the autumn IIISista uppladdningen av fotona på Malin.

There's something about the autumn II

Model: Malin

There's something about the autumn I

Under Lördagen åkte jag över dagen till Göteborg för att fota vackra Malin i Slottsskogen. Det gick väldigt bra och jag sitter och fixar lite med fotona just nu. Så de kommande inläggen blir en hög av höstiga ögonblick.

Rather be a bandit than a lover

Model: Rebecka

TZ-Artistic Volym 1Innan sommaren köpte jag två kassetter med TZ-Artistic polaroidfilm till min SX-70 kamera från http://www.the-impossible-project.com/ och har nu börjar fota med den. Tycker verkligen om de dova färgerna(även om jag föredrar, och saknar den vanliga 600 filmen). Slottet tillhör förövrigt en del av min skola. Hehe.

During the spring I bought two cassettes with TZ Artistic polaroid film for my SX-70 camera from http://www.the-impossible-project.com/. Really like the muted colors (although I prefer the usual 600 film). The castle is a part of my school. Hehe.

To my sisterDet är 100 mil mellan min syster och jag. Det är ungefär lika långt som ner till Tyskland från Tidaholm. Ett avstånd som ibland känns alldeles för långt för att det skall vara hälsosamt.
Så detta inlägg är till dig syster, med de fotona som vi tog på din födelsedag i sensommarens hetta.